HomeMijn AccountWinkelwagenAfrekenen Blog
Een vraag voor één van onze specialisten?   WhatsApp naar 06 392 43 680
 • slide1
 • slide2
 • slide3
 • slide4
 • slide5
 • slide6
Categorieën

Metaalboren

Metaalboren kopen

Of je nu een doe-het-zelver bent of een professionele vakman, het kiezen van de juiste metaalboor is essentieel voor het behalen van nauwkeurige en efficiënte resultaten. Bij OnlineBoren.nl bieden we een uitgebreide selectie van hoogwaardige metaalboren die voldoen aan verschillende behoeften en toepassingen.
 

Verschillende soorten metaalboren

Bij het kiezen van een metaalboor is het belangrijk om te begrijpen dat niet alle boren gelijk zijn. Verschillende soorten metaalboren zijn ontworpen om te voldoen aan specifieke eisen, variërend van het boren in zachte metalen zoals aluminium tot het bewerken van harde metalen zoals roestvrij staal. Ons assortiment omvat onder andere gatzagen bi-metaal, centerboren, trappenboren, kernboren, HSS-boren (High-Speed Steel), en kobaltboren, elk met unieke eigenschappen die zijn afgestemd op specifieke materialen
en toepassingen.

 

Waarvoor gebruik je een metaalboor

Metaalboren zijn ontworpen om nauwkeurige en schone gaten te boren in metalen oppervlakken. Ze worden veel gebruikt in diverse industrieën, zoals de bouw, automotive, luchtvaart, en ambachtelijke projecten. Of je nu gaten boort voor het bevestigen van onderdelen, het maken van montagegaten of het uitvoeren van precisiebewerkingen, een geschikte metaalboor is van cruciaal belang voor een succesvol eindresultaat.
 

Centreren

Met de centreerboor boort u een gat van in metaal en centreert u om met een dikkere boor een groter gat met exact dezelfde aanvangspositie te krijgen. Op deze manier kunt u zeer precies boren met een metaalboor.
 

Verschillende maten metaalboren

Metaalboren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diameters om te voldoen aan de diverse eisen van gebruikers. Van kleine precisieboren voor fijn werk tot grotere boren voor zwaardere taken, ons assortiment omvat een scala aan maten om aan elke behoefte te voldoen. Het kiezen van de juiste maat boor is essentieel voor het bereiken van de gewenste resultaten, zoals het voorkomen van overmatige slijtage, het minimaliseren van braamvorming en het garanderen van een perfect passende bevestiging.
Bij OnlineBoren.nl begrijpen we het belang van kwaliteit en prestaties als het gaat om metaalboren. Daarom bieden we alleen boren van gerenommeerde merken die bekend staan om hun duurzaamheid, precisie en betrouwbaarheid. Of je nu op zoek bent naar een enkele boor of een complete set, wij hebben de juiste gereedschappen om jouw project tot een succes te maken. Bekijk ons assortiment vandaag nog en ontdek de perfecte metaalboor voor jouw behoeften.

 

Tips voor het gebruik van metaalboren

Om het beste uit je metaalboren te halen, is het belangrijk om de juiste technieken toe te passen en voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het boren. Hier zijn enkele handige tips:
 1. Gebruik de juiste snelheid: Metaalboren presteren het beste bij hogere snelheden. Zorg ervoor dat je de juiste snelheid instelt op je boormachine of draaibank om overmatige slijtage en verhitting te voorkomen.
 2. Smering: Het gebruik van smeermiddelen zoals snijolie kan de levensduur van je boren verlengen en de boorprestaties verbeteren door wrijving te verminderen en de warmteafvoer te verbeteren.
 3. Gebruik een centerpons: Voordat je begint met boren, gebruik een centerpons om een startpunt te markeren op het metaal. Dit helpt bij het nauwkeurig boren en voorkomt dat de boor wegloopt.
 4. Koel houden: Houd de boor en het werkstuk tijdens het boren koel om oververhitting te voorkomen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te smeren en door kortdurende boorperioden af te wisselen met korte pauzes.
   

Onderhoud van metaalboren

Om de levensduur en prestaties van je metaalboren te maximaliseren, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het onderhouden van je boren:
 1. Reiniging: Na elk gebruik, maak de boren schoon met een droge doek om metaalresten en vuil te verwijderen. Dit voorkomt ophoping en verlengt de levensduur van de boren.
 2. Slijpen: Als je merkt dat de boor minder effectief begint te worden, overweeg dan om deze te slijpen. Dit herstelt de scherpte van de snijkanten en verbetert de boorprestaties.
 3. Opbergen: Bewaar je boren op een droge en schone plaats om roestvorming en beschadiging te voorkomen. Gebruik indien mogelijk een opbergdoos of rek om ze georganiseerd te houden en beschadiging te voorkomen.
Door deze eenvoudige tips te volgen en regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je de levensduur van je metaalboren verlengen en zorgen voor consistente en betrouwbare prestaties bij elke klus.
 

Veiligheidstips bij het gebruik van metaalboren

Veiligheid staat altijd voorop bij het werken met metaalboren. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidstips om in gedachten te houden:
 1. Beschermende uitrusting: Draag altijd geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een veiligheidsbril, gehoorbescherming en handschoenen, om letsel te voorkomen bij het boren in metaal.
 2. Stabiliteit: Zorg ervoor dat het werkstuk stevig is vastgeklemd of op een stabiele ondergrond ligt voordat je begint met boren. Dit voorkomt beweging en onbedoelde schade aan het werkstuk.
 3. Controleer de omgeving: Controleer altijd de omgeving rondom het werkgebied voordat je begint met boren om ervoor te zorgen dat er geen obstakels zijn die de beweging van de boor kunnen belemmeren.
 4. Wees voorzichtig met kracht: Oefen geleidelijk en gecontroleerd druk uit tijdens het boren om te voorkomen dat de boor vastloopt of wegglijdt, wat letsel kan veroorzaken.
   

Toepassingen van metaalboren

Metaalboren zijn veelzijdige gereedschappen die kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn onder meer:
 1. Metaalbewerking: Metaalboren worden gebruikt voor het boren van gaten in metalen onderdelen en componenten, zoals platen, buizen en profielen, voor diverse toepassingen in de industrie, bouw en ambachtelijke projecten.
 2. Reparatie en onderhoud: Metaalboren zijn onmisbaar bij reparaties en onderhoudswerkzaamheden, zoals het verwijderen van gebroken schroeven, het vergroten van bestaande gaten en het repareren van beschadigde metalen onderdelen.
 3. Fabricage: In de productiefabricage worden metaalboren gebruikt voor het creëren van montagegaten, schroefdraadgaten en andere precisiebewerkingen in metalen onderdelen en constructies.
Of je nu een professionele vakman bent of een enthousiaste doe-het-zelver, metaalboren zijn onmisbare gereedschappen voor een breed scala aan projecten en toepassingen. Met de juiste kennis, technieken en apparatuur kun je moeiteloos nauwkeurige en professionele resultaten behalen bij elke klus.
Volg ons op Instagram...