HomeMijn AccountWinkelwagenAfrekenen Blog
Een vraag voor één van onze specialisten?   WhatsApp naar 06 392 43 680
  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6
Categorieën

Betonboren

Betonboren kopen - Onlineboren.nl

Als u op zoek bent naar een betonboor voor uw boorwerkzaamheden in steen en (gewapend) beton, dan bent u bij Onlineboren.nl aan het juiste adres. Wij bieden een ruim assortiment betonboren, beschikbaar in verschillende soorten, lengtes en diameters, speciaal ontworpen voor diverse boorwerkzaamheden.

Onze betonboren zijn onmisbare gereedschappen voor professionals en doe-het-zelvers die precisie en betrouwbaarheid vereisen bij het boren in beton. Of u nu kleinere of grotere diameters nodig heeft, onze betonboren zijn geschikt voor een breed scala aan steen- en betonbewerkingstoepassingen.

Het assortiment omvat verschillende soorten, diameters en lengtes betonboren, zodat u altijd de juiste boor kunt vinden voor uw specifieke steen- en betonbewerkingsproject. Of het nu gaat om precisieboringen in steen of het boren in (gewapend) beton, onze betonboren zijn ontworpen om aan uw behoeften te voldoen.

Onze betonboren zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen om optimale prestaties en duurzaamheid te garanderen. Ze bieden uitstekende booreigenschappen, waardoor u efficiënt en nauwkeurig kunt werken bij het bewerken van verschillende steen- en betonsoorten.

Wat is een betonboor?

Een betonboor is een gereedschap dat wordt gebruikt om gaten te boren in beton. Een betonboor heeft aan het uiteinde een hardmetalen snijplaat met een stompe zijkant, waarmee het materiaal dat geboord moet worden verbrijzeld. Een betonboor kan worden gebruikt voor het boren in alle soorten steen, (gewapend) beton en natuursteen. Meestal wordt een betonboor gebruikt voor het boren van gaten voor ankers, schroeven of sparingen. De betonboor is meestal gemaakt van snelstaal en is verkrijgbaar bij ons in verschillende diameters en lengtes.

2-snijder en/of 4-snijder betonboren

Bij Onlineboren.nl vindt u twee verschillende betonboren: een 2-snijder betonboor en een 4-snijder betonboor. Een 2-snijder betonboor heeft een kop met 2 snijvlakken en wordt over het algemeen het meest gebruikt voor standaard klussen in steen en beton. Wanneer u een specifiekere klus hebt en er geboord moet worden in sterk of gewapend beton, wordt de 4-snijder boor vaak gekozen. De 4-snijder betonboor heeft een kop met 4 snijvlakken, waardoor uw klus sneller geklaard is en deze boren hebben ook nog eens een langere levensduur. Dus als u in gewapend beton moet boren, raden wij u zeker de 4-snijder betonboor aan. Een ander groot voordeel van de 4-snijder is dat deze betonboor dankzij zijn 4-snijvlakken een veel mooier rond gat kan maken.

Aansluiting betonboren

In ons assortiment vindt u de betonboor, ook wel de hamerboor genoemd, met twee aansluitingen: de SDS-plus betonboor of de SDS-max betonboor. Deze twee aansluitingen hebben als voordeel ten opzichte van een gewone cilindrische aansluiting dat deze betonboren veel meer grip hebben in de boormachine, waardoor u met deze boren veel meer krachten kunt weerstaan. Hierdoor boort u niet alleen efficiënter maar ook veel comfortabeler.

SDS-plus betonboren

De SDS-plus betonboor heeft een systeem dat zich door sleuven in de opname wordt gebruikt. Deze boor past dus niet in een normale cilindrische boormachinekop. Hiervoor heeft u een boormachine nodig met een SDS-plus aansluiting. In de gebruiksaanwijzing kunt u bekijken of uw boormachine deze aansluiting heeft.

SDS-max betonboren

De SDS-max betonboren worden gebruikt in zware bouwhamers met de SDS-max betonboorkop. Deze betonboren zijn ook alleen maar geschikt met een 4-snijder boorkop. U kunt deze betonboor dus niet gebruiken met een SDS-plus aansluiting of met een normale cilindrische aansluiting. Hiervoor heeft u ook echt een SDS-max boorkop nodig.

Tips bij het gebruik van uw betonboor

Wilt u nu een gat gaan boren? Hier zijn een aantal tips voor het boren:

  1. Materiaal: Het is belangrijk om de juiste boor te gebruiken voor het juiste materiaal. Een betonboor voor beton, een metaalboor voor ijzer en staal en een houtboor voor houtsoorten, enzovoort. Als u dit niet doet, zal de oppervlakte en de boor snel beschadigen.
  2. Positie: Voordat u een gat gaat boren, moet u er zeker van zijn dat dit mogelijk is. Zorg ervoor dat u geen leidingen raakt en het is ook niet raadzaam om dicht bij een stopcontact te boren. Bekijk daarom goed uw plattegrond, bijvoorbeeld van uw woning.
  3. Maten: Voordat u gaat boren, moet u weten welke diameter en lengte u nodig heeft. De diameter kunt u berekenen aan de hand van uw schroef of gereedschap dat erin gaat. Daarna kunt u de lengte bepalen aan de hand van een plug. Als u de lengte gaat bepalen aan de hand van de plug, kunt u bijvoorbeeld een streepje op de boor plaatsen zodat u nooit te ver zult boren.
  4. Boren: Wanneer u gaat boren, is het verstandig om een goede houding aan te nemen, zodat u altijd de controle houdt over uw handelingen. U wilt namelijk niet dat er iets fout gaat. Wij wensen u veel succes met het boren.
Bekijk ons uitgebreide assortiment betonboren in verschillende soorten, diameters en lengtes. Bij Onlineboren.nl streven we naar kwaliteit en bieden we uitstekende service. Wij leveren betrouwbare producten en staan klaar om u te adviseren bij het vinden van de ideale betonboor voor uw steen/betonbewerkingsproject.
Volg ons op Instagram...